Banner Banner Banner

Vacatures

Customer Care medewerker
Rotterdam
Fulltime studiomanager Zeist
Zeist
Trainer Jimm-e Utrecht
Utrecht
Projectleider Sportservice Flevoland
Flevoland

Jongerencoach / Groepswerker

Organisatie:
Yes We Can Clinics
Plaats:
Hilvarenbeek
Werkgebied:
Hilvarenbeek
Branche:
(Semi)Overheid
Functiegroep:
Coördinator sport
Opleidingsniveau:
MBO/HBO
Niveau:
Ervaren
Dienstverband:
Vast
Uren:
32 tot 40 uur
Einddatum Vacature:
20-09-2019

Jongerencoach / Groepswerker

Door allerlei redenen lopen jongeren soms vast in hun leven. Als niets meer werkt komen ze bij Yes We Can Clinics. Deze jongeren er weer bovenop helpen, perspectief bieden. Ze de handvatten geven om hun problemen te tackelen en zo een echte gedragsverandering te realiseren. Dát vinden wij het mooiste wat er is. Elke dag zetten ruim 300 medewerkers van Yes We Can Clinics zich in om het leven van jongeren (fellows) een positieve draai te geven. Wij behandelen fellows van 13 t/m 23 jaar met psychische problemen, verslavingen en gedragsproblemen. Wij bieden een klinische behandeling van 10 weken met aansluitend 10 weken intensieve nazorg, waarbij onvoorwaardelijke warmte, veiligheid en op het juiste moment confronteren centraal staan. Yes We Can Clinics werkt met multidisciplinaire teams: zorgspecialisten werken samen met ervaringsdeskundigen en jongerencoaches.

Voor onze kliniek in Hilvarenbeek zijn wij op zoek naar een:

 Jongerencoach / Groepswerker 


Bij Yes We Can Clinics werken we vanuit de volle overtuiging dat een leven zonder grote problemen geweldig voelt. Als coach sluit je aan op de belevingswereld en taal van de fellows. Je hebt een voorbeeldfunctie en weet hen op een warme en positieve manier te motiveren en/of stimuleren. De uitgangspunten bij alle hulp die wij geven zijn openheid, eerlijkheid en veel geduld voor de fellows en diens omgeving.

Jongerencoaches worden vaak gezien als grote broer of zus, iemand waarmee je moet kunnen lachen maar ook iemand die je kan confronteren met jouw eigen gedrag. Ben je toe aan een nieuwe uitdagende doelgroep dan is dit de baan voor jou!

Wat ga je doen?

 • Met een team van 8 coaches begeleid je een groep van 60 fellows in alle programma onderdelen, vanaf het wekken tot aan het naar bed brengen en alles wat daar tussen zit, denkende aan de maaltijden, kamercheck, (outdoor/sport) activiteiten en overige programma onderdelen
 • Organiseren, leiden en begeleiden van activiteiten met een groep van 20 tot 25 fellows. Dit doe je samen met minimaal 3 andere collega’s
 • Je past je activiteiten aan op hetgeen dat speelt in de groep. Er is dus geen vast draaiboek, maar je speelt in op de groepsdynamiek
 • Geven van lezingen over een passend onderwerp voor de gehele groep van 60 fellows
 • Het neerzetten van een herstelgericht klimaat, het bewaken van de veiligheid en het bieden van EHBO wanneer nodig
 • Samenwerken binnen het multidisciplinaire team
 • Houden van motiverende en activerende gesprekken met de fellows
 • De functie bevat géén specialistische behandelonderdelen zoals het leiden van één-op-één- of groepssessies

Wie ben jij?

 • Je hebt minimaal een opleiding op het gebied van sport (MBO), SPH, Social Work of maatschappelijk werker en je bent minimaal 1 jaar in het bezit van rijbewijs B
 • Je hebt affiniteit en ervaring met/in het werken met een groep van 60 fellows
 • Je hebt ervaring in het organiseren en leiden van (outdoor/sport) activiteiten
 • Samenwerking, flexibiliteit, zelfvertrouwen en oprechte betrokkenheid zijn jouw tweede natuur
 • Je hebt een stabiele, gezonde leefstijl en conditie zijn vereist om deel te nemen aan het activiteitenprogramma en om de voorbeeldrol te kunnen vervullen
 • Onregelmatig werken is voor jou geen belemmering; Je verblijft vier dagen op het terrein (inclusief overnachten), waarna je vier dagen vrij bent. In deze shift van 4 dagen, word je de mogelijkheid geboden om 1 avond naar huis te gaan vanaf 18:00 uur, waarbij je de volgende ochtend om 8:45 uur weer start. Op welke dag deze vrij avond valt, verschilt per shift en is dus niet een vaste dag in de week. Gedurende jouw shift zullen er enkele blokken met vrije momenten ingeroosterd worden.

Dit ritme past bij je (ook weekenden en feestdagen). Het rooster loopt het gehele jaar door. Voorbeeld: week 1 werk je van maandag t/m donderdag (4 dagen), dan ben je vrij van vrijdag t/m maandag (4 dagen) om dan dinsdag t/m vrijdag weer te werken (4 dagen). Je werkweek schuift dus elke week 1 dag op.

Wat bieden wij?

Naast de onwaarschijnlijk mooie ervaring van werken met fellows bieden wij een dynamische werkomgeving met volop aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. Yes We Can Clinics werkt bovendien uiterst multidisciplinair: psychiaters, ervaringsdeskundige counselors, psychologen, coaches en orthopedagogen staan zij aan zij om de levens van onze fellows een positieve draai te geven. De behandeling binnen onze vooruitstrevende organisatie is door de intensiteit, vorm, visie en samenstelling van het team ronduit uniek. Als vanzelfsprekend biedt Yes We Can prima arbeidsvoorwaarden. Yes We Can Clinics biedt een marktconform salaris tussen €35.000 – €40.000 bruto per jaar, inclusief 1/12 deel eindejaarsuitkering en onregelmatigheidstoeslag (exclusief vakantiegeld). Inschaling vindt plaats conform cao GGZ. Het salaris is elke maand hetzelfde, ongeacht weekenden/feestdagen.

Geïnteresseerd?

Beschik jij over deze ervaring en competenties? Zie jij jezelf al binnen onze organisatie werken en sta je achter onze onderscheidende aanpak? Dan nodigen wij je van harte uit te solliciteren. Je motivatie en CV kun je mailen naar vacatures@ywcc.nl. Voor vragen over de vacature of selectieprocedure kun je contact opnemen met Silke Lamers van afdeling recruitment via bovenstaand e-mailadres of door te bellen naar 085 - 0201240 . 

Er zijn selectiedagen zijn op 17, 18, 19 september. Graag nodigen we deze dagen dan ook uit, dus het zou fijn zijn deze dagen ook te blokkeren. Mocht dat niet lukken en we vinden je profiel interessant, dan gaan we kijken naar een andere datum.

Bij indiensttreding moet de kandidaat een actuele Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) overleggen.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt nadrukkelijk niet op prijs gesteld.

Banner Banner Banner Banner