Banner Banner Banner

Vacatures

Marketing en Communicatiemedewerker
Rotterdam
Communicatiemedewerker Nederlandse Vechtsportautoriteit
Amsterdam
Financieel medewerker KNZB
Midden Nederland
Junior sport en retail management- Amsterdam
Amsterdam

Docent bewegingsonderwijs nieuwe stijl

Organisatie:
ViB
Plaats:
Vlaardingen
Werkgebied:
Vlaardingen
Branche:
(Semi)Overheid
Functiegroep:
Docent Lichamelijke opvoeding
Opleidingsniveau:
HBO
Niveau:
Starter
Dienstverband:
Vast
Uren:
in overleg/divers
Einddatum Vacature:
27-07-2019

Docent bewegingsonderwijs nieuwe stijl

Wat ga je doen?
Als docent bewegingsonderwijs nieuwe stijl geef je dagelijks lessen bewegingsonderwijs op verschillende scholen in Vlaardingen. Maar daar blijft het niet bij. Als sportfanaat benader en enthousiasmeer je (basis)schoolkinderen van verschillende leeftijden, afkomsten, en sociale status om meer te bewegen en/of sporten. Dit doe je door je in de school- en wijkteams te nestelen, vraag op te halen, initiatieven voor bewegen aan te jagen en uitvoering te geven aan (school- en wijkgebonden) sport- en beweegactiviteiten. Om je kennis up-to-date te houden vinden er wekelijks intervisie bijeenkomsten plaats met alle docenten bewegingsonderwijs van ViB.

Hoe ziet jouw dag eruit? 
Op naar een nieuwe werkdag stap je ‘s ochtends je auto in. Onderweg bedenk je nog even goed hoe je die springsituatie nog verder kan differentiëren en hoe de leerling zelf kan bepalen of hij voor die moeilijke sprong gaat. Aangekomen bij de gymzaal heb je een half uur de tijd om je zaal klaar te zetten. Je werkt effectief en je zet de zaal aantrekkelijk en uitdagend op. De leerlingen komen binnen en kunnen niet wachten om aan de slag te gaan met de verschillende opdrachten. Er staan vandaag 4 onderdelen op de planning, maar deze groep heeft een 5e nodig dus heb je kruisslag touwspringen toegevoegd. Na een aantal lessen gebruik je je pauze om even om te bouwen naar de onderbouw. Deze spring-in-het-velds hebben meer structuur nodig. Streng maar rechtvaardig hanteer je de regels met als resultaat dat de kinderen niet terug willen naar school, maar in de gymles willen blijven. Daar doe je het voor! 

Na je laatste les ruim je je zaal op, morgen staat je collega namelijk in dezelfde zaal. Je sluit de zaal af en loopt nog even naar de school. Binnenkort staat het honkbaltoernooi op de planning, dus je vraagt hier even na of alles is gelukt met de inschrijving. Je vraagt ook meteen of de leskaarten voor de tussenschoolse opvang duidelijk genoeg waren en het materiaal nog voldoende is. Je sluit nog even aan bij een vergadering op school over het nieuw in te richten schoolplein: jouw mening en ideeën worden erg gewaardeerd! Rond 16.30 uur stap je de auto weer in. Morgen hoef je maar een halve dag les te geven, daarna zul je op kantoor het toernooischema voor het Vlaardings honkbaltoernooi voor de groepen 5/6 in elkaar zetten. We zullen morgen de dag afsluiten met een intervisiebijeenkomst met alle docenten van ViB en dat komt mooi uit, want je hebt een casus in te brengen. Fijn om met collega’s over je vak te kunnen sparren!

Wie ben jij?

  • Je hebt een opleiding aan een Academie Lichamelijke Opvoeding succesvol afgerond;
  • Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden en bent in staat tot communiceren op verschillende niveaus;
  • Je hebt aantoonbare ervaring met lesgeven in het onderwijs;
  • Je bent in staat om zelfstandig te werken;
  • Je bent in het bezit van rijbewijs-B.

Wie zijn wij? 
Vlaardingen in Beweging is  sport- & beweegmakelaar van Vlaardingen. ViB heeft een groot netwerk van sport- & beweegaanbieders, welzijns- en zorgpartijen en ondernemers die ViB verbindt aan de behoefte van de inwoners van Vlaardingen. Alle (basis)scholen in Vlaardingen behoren tot dit netwerk en schakelen ViB steeds vaker in om inhoud en uitvoering aan het bewegingsonderwijs te geven. Daar zoeken wij nieuwe collega’s voor! 

Sport (en bewegen) verbindt, verbroedert, houdt lichaam en geest gezond en zorgt voor sociale contacten. Vlaardingen in Beweging (ViB) gelooft in de Kracht van Sport! Iedere inwoner van Vlaardingen moet kunnen deelnemen aan sport of bewegen. In georganiseerd of ongeorganiseerd verband.

Aanstelling (alleen fulltime/ ook parttime)
Het betreft een fulltime functie, maar ook parttime behoort tot de mogelijkheden. Salariëring is afhankelijk van het ervarings- en kennisniveau in CAO Sport. Aanvankelijk wordt een contract voor één jaar aangegaan. Bij goed functioneren behoort contractverlenging tot de mogelijkheden.

Solliciteren
Ben jij die vakidioot? Vind jij jezelf helemaal terug in bovengenoemd profiel? Stuur dan vóór 27 juli 2019 jouw motivatiebrief en CV in één PDF document naar, extern recruiter van Vlaardingen in Beweging, SportScoutz t.a.v. Sander Fonville, sander@sportscoutz.nl, Referenties worden gewaardeerd.

Voor meer informatie over het werk van ViB en de ViB-buurtsportcoaches kun je een kijkje nemen op www.stichtingvib.nl. Check onze Socials via @stichtingViB of neem contact op via 010-3132778.

Banner Banner Banner Banner