Banner Banner Banner

Vacatures

RCC Coordinator Benelux
Noord Nederland
Regiomanager
Den Haag
Medisch Trainer / Beweegbegeleider
Bussum
Docent Bewegingsonderwijs nieuwe stijl
Vlaardingen

Pedagogisch adviseur

Organisatie:
Rotterdam Sportsupport
Plaats:
Rotterdam
Werkgebied:
Rotterdam
Branche:
(Semi)Overheid
Functiegroep:
Adviseur
Opleidingsniveau:
HBO
Niveau:
Ervaren
Dienstverband:
Vast
Uren:
16 tot 24 uur
Einddatum Vacature:
02-06-2019

Pedagogisch adviseur

Ter uitbreiding van het team Veilige sportverenigingen met sterke jeugdafdelingen is Rotterdam Sportsupport per direct op zoek naar een ambitieuze en energieke

Pedagogisch adviseur
18 uur per week

Rotterdam Sportsupport
Rotterdam Sportsupport staat voor de kracht van sportverenigingen en hun bijdrage aan een beter Rotterdam. Bij Sportsupport werken we aan een stad waar iedereen sportief en maatschappelijk kan meedoen. We kennen de lokale situaties en ondersteunen, stimuleren en faciliteren de Rotterdamse breedtesport met experts en toonaangevende programma's. We werken nauw samen met vele andere organisaties.

Veilige sportverenigingen met sterke jeugdafdelingen
Als pedagogisch adviseur ben je onderdeel van het team Veilige sportverenigingen met sterke jeugdafdelingen. Jullie doel: een Rotterdams sportklimaat waar sprake is van sociale veiligheid, waar iedereen onbezorgd en met plezier kan sporten en waar oog is voor sportieve- en sociale ontwikkeling. Ook draag je bij aan het programma Sport in het Jeugdnetwerk, dat zich richt op samenwerking tussen sportverenigingen en zorg- en welzijnsorganisaties. Het doel: jongeren kansrijk, veilig en gezond laten opgroeien in Rotterdam.

Taakgebieden

 • Als pedagogisch adviseur richt je je op het creëren van een positieve sportcultuur en werk je nauw samen met clubvrijwilligers. Je adviseert en ondersteunt sportverenigingen bijvoorbeeld bij een aannamebeleid of gedragsregels en het aanpakken van gedragsrisico’s als seksuele intimidatie, discriminatie of pesten.
 • Je bevordert de deskundigheid van vrijwilligers (zoals vertrouwenscontactpersonen) en collega’s door het verzorgen van opleiding en begeleiding.
 • Je ondersteunt verenigingen bij het signaleren van mogelijke opgroei- en opvoedproblemen van jeugdleden. Je onderhoudt contact met professionele hulpverleners in het (in)formele jeugdnetwerk, zodat je hun kunt (laten) inschakelen wanneer nodig of gewenst.
 • Je informeert de jeugdsector over de kansen die er zijn om sport in te zetten ten behoeve van de ontwikkeling van de jeugd. En je stimuleert externe partijen om de jeugd door te geleiden naar sportverenigingen en de verenigingen/trainers waar nodig te ondersteunen.

Profiel

 • Je voelt je betrokken bij sportverenigingen én de Rotterdamse jeugd.
 • Je hebt een sociale HBO-opleiding met succes afgerond.
 • Je hebt kennis van ontwikkelingsniveaus van kinderen en jongeren, zowel basis als ‘straatcultuur’.
 • Je bent bekend met vak van bestuurder en/of trainer dan wel met jeugdnetwerken en je kunt je gemakkelijk aanpassen aan de diverse functies en Rotterdammers.
 • Je weet mensen in beweging te krijgen en om te gaan met weerstand.
 • In jouw contact met mensen stel je de juiste vragen en ontdek je welke diepere vraag er schuilgaat achter een ogenschijnlijk simpele hulpvraag.
 • Je bent bekend met de Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling en kan de meldcode in beleid en praktijk implementeren en borgen.
 • Je kan goed zelfstandig maar ook samenwerken, je komt afspraken na, bent proactief, geeft en ontvangt feedback en werkt resultaatverantwoordelijk.
 • Je bent enthousiast, flexibel, stressbestendig en denkt in kansen en mogelijkheden.

Aanbod  
Een afwisselende baan in een sportieve en niet-hiërarchische omgeving. Een omgeving waar eigen initiatief van je verwacht wordt. Wij dragen graag bij aan jouw persoonlijke ontwikkeling en bieden je hiertoe onder meer een wetenschappelijk onderbouwde methodiek die je inzicht geef in jouw sterkten en behoeften.

Wij bieden een aanstelling voor bepaalde tijd, in eerste instantie tot en met 30 juni 2020. Gezien de aard van de functie dient er rekening mee te worden gehouden dat een deel van het werk in de avonduren en weekenden plaatsvindt. De functie is gewaardeerd in schaal 9 van de CAO Sport. Voor deze functie is een Verklaring Omtrent Gedrag vereist. 
 
Geïnteresseerd? 
Ben je enthousiast geworden na het lezen van deze vacature stuur dan - onder vermelding 
van vacaturenummer 201906 - uiterlijk zondag 2 juni 2019  je CV met motivatie naar info@rotterdamsportsupport.nl t.a.v. Ineke Kalkman. Het meesturen van een filmpje waarin jij jezelf aan ons voorstelt en je motivatie toelicht is een pré. We verheugen ons op de kennismaking met jou!

Selectieprocedure
De briefselectie vindt plaats op maandag 3 juni 2019 en dinsdag 4 juni 2019. De eerste ronde gesprekken vinden plaats op vrijdag 7 juni 2019. Kandidaten die voor een gesprek in aanmerking komen worden hierover gebeld op woensdag 5 juni 2019. De overige kandidaten worden per mail op de hoogte gehouden. 

Voor meer informatie over Rotterdam Sportsupport: www.rotterdamsportsupport.nl,  
telefoonnummer 010-2429315. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Banner Banner Banner Banner