Banner Banner Banner

Vacatures

Parttime outdoorinstructeur
Administratief medewerker Jeugdsportfonds en Jeugscultuurfonds
Zuid-Holland
Combinatiefunctionaris turn en gymsport
Amsterdam
Juridisch adviseur
Haarlem

Social Media Manager

Organisatie:
Vrienden Loterij
Plaats:
Amsterdam
Werkgebied:
Amsterdam
Branche:
Fondsen en goede doelen
Functiegroep:
Communitymanager
Opleidingsniveau:
HBO
Niveau:
Ervaren
Dienstverband:
Vast
Uren:
32 tot 40 uur
Einddatum Vacature:
01-03-2018

Social Media Manager

De VriendenLoterij is onderdeel van de Goede Doelen Loterijen. De Goede Doelen Loterijen is een unieke combinatie van maatschappelijke betrokkenheid en commerciële ambitie. Wij zijn de grootste particuliere fondsenwerver van Nederland en de op twee na grootste private donor van de wereld. Met dit geld zijn veel belangrijke projecten op het gebied van mens en natuur, cultuur, gezondheid en welzijn mogelijk gemaakt.

Met bijna 600.000 deelnemers, ruim 100.000 volgers op Facebook en ook op Twitter, Instagram en Youtube, is ‘social’ een volledig geïntegreerd communicatiekanaal binnen de marketingacties van de VriendenLoterij. Om dit nog verder uit te bouwen en te ontwikkelen zijn wij op zoek naar een Social Media Manager.  

Wat ga je doen?
Als Social Media Manager beheer je de sociale kanalen van de VriendenLoterij. Je draagt hierdoor bij aan een positieve ervaring met de Loterij. Voor zowel bestaande deelnemers als toekomstige deelnemers creëer je groei op de (inhoudelijke) naamsbekendheid, service en online reputatie wat uiteindelijk bijdraagt aan de lotverkoop en behoud. Je weet ook hoe je nieuwe deelnemers verleidt tot conversie, het is dus niet alleen maar beheren het is ook weten hoe je online paid media gebruikt. Dit alles ten behoeve van een zo hoog mogelijke afdracht aan de goede doelen. In deze functie plaats je de ene dag posts op de verschillende kanalen, de andere dag denk jij op strategisch niveau na over onze content-doelstellingen vanuit o.a. het jaarplan en vertaalt dit naar concrete activaties. Verder:

-        ontwikkel en realiseer je eigen plannen aan de hand van de kernwaarden sociaal, fun en dichtbij. En creëer interactie met fans/volgers
-        ben je verantwoordelijk voor het groeien en behouden van je community
-        brief je het interne reclame bureau voor (motion) designs
-        zit je het loterijbrede redactie overleg voor
-        rapporteer je consumer-insights over de community, deel je deze met de betrokken afdelingen en ontwikkel je concrete acties op basis van deze leerpunten
-        ben je verantwoordelijk voor het creatieve proces van de verschillende uitingen (en schakel je hierbij met ons interne reclame bureau, het concept center)
-        stem je activiteiten rondom social-advertising af
-        signaleer je innovaties en pas je deze toe rondom social media toe op onze kanalen
-        weet je hoe je conversies via social media realiseert
-        is het voor jou vanzelfsprekend dat je je eigen KPI’s opstelt, alles op alles zet om deze KPI’s te behalen en is het berekenen van ROI je tweede natuur
-        weet je hoe je mensen kunt verleiden via de sociale media kanalen deel te gaan nemen aan de VriendenLoterij
-        werk je in nauwe samenwerking met de campagneteams om maximaal resultaat te halen  binnen de social kanalen voor de vijf grote nationale campagnes en onderstroom programma’s

Dit heb jij in huis:
Uiteraard hebben de verschillende online kanalen geen geheimen voor jou. Je bent actief op sociale netwerken waaronder Twitter, Facebook, Instagram en Youtube. Je weet ook hoe je via paid inzet conversie realiseert. Hier bedenk je strategieën voor en voert deze uit. Je bent altijd op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen op social media, maar ook op content management en community management. Van nature heb je een zelfstandige werkhouding, denk je in kansen en mogelijkheden en ben je pro-actief, ondernemend en beheers je de Nederlandse taal goed. Daarnaast heb je:

-        minimaal 5 jaar relevante werkervaring op het gebied van Online Marketing en ervaring met Social Media
-        HBO werk- en denkniveau, een opleiding bij voorkeur in communicatie of commercie
-        sterk ontwikkelde projectmanagement vaardigheden
-        kennis van content management systemen en online monitoring en engagement tools
-        kennis van online marketing (paid inzet)
-        kennis van SEO/SEA
-        alles wat je doet heeft een cijfermatige onderbouwing 
-        je bent je bewust van je ambassadeursfunctie binnen en buiten de afdeling> iedereen wil jou in het campagneteam vanwege je aantoonbare toegevoegde waarde op social voor de verschillende campagnes
-        je maakt een feestje van je werk en op je werk

De afdeling
Je maakt onderdeel uit van het marketingteam van de VriendenLoterij. De afdeling is verantwoordelijk voor de omzet en werft door verkoop en behoud van loten fondsen voor goede doelen die zich inzetten voor sport, gezondheid en welzijn in Nederland. De afdeling bestaat uit 20 ambitieuze jonge personen.

Wat bieden wij jou?
Je komt te werken aan het Vondelpark, hartje Amsterdam. In oktober 2018 verhuizen we naar het duurzaamste kantoor van Nederland aan de Zuid-as. Naast een goed salaris, uitstekende pensioenregeling en een variabele bonus hebben wij ook andere aantrekkelijke – unieke -  arbeidsvoorwaarden. Zo mag je onder andere op bezoek bij de goede doelen die wij steunen, kun je vrijwilligerswerk doen in Loterijtijd en kun je met behulp van onze eigen Lottery Academy jezelf voortdurend blijven ontwikkelen. Daarnaast zorgen wij ook voor de nodige sportieve activiteiten, zo is er afgelopen jaar wekelijks een bootcamp georganiseerd en ruim 40 collega’s hebben meegedaan aan de tot Damloop. Dagelijks kan je genieten van heerlijk ontbijt en lunch in ons bedrijfsrestaurant.

Waar kom ik te werken?
Als medewerker van de Loterij kan je dagelijks trots zijn op het werk wat je verricht, mede dankzij jou is het mogelijk dat wij (samen met de PostcodeLoterij en BankgiroLoterij) bijna 465 miljoen (in 2016) af kunnen dragen aan goede doelen. Wij zijn een snelle, energieke organisatie met kritische professionals. We zijn enthousiast en leergierig. Elke dag zijn wij op zoek naar innovatieve toepassingen die ervoor zorgen dat wij nog meer geld aan goede doelen kunnen geven dankzij een groeiende deelnemersbase.

Kortom…
Kun jij om- én doordenken op social en marketing gebied en weet jij plannen om te zetten in acties? Kom snel kennismaken! Solliciteer via http://www.werkendoejebij.nl door middel van het opsturen van je CV en motivatie t.a.v. Carolina van Iperen (HR adviseur). Doe dit voor 1 maart as.! Wil je meer weten, bel ons gerust!

Banner Banner Banner