Banner Banner Banner

Vacatures

Parttime outdoorinstructeur
Administratief medewerker Jeugdsportfonds en Jeugscultuurfonds
Zuid-Holland
Combinatiefunctionaris turn en gymsport
Amsterdam
Juridisch adviseur
Haarlem

Salesmanager

Organisatie:
Team Sunweb
Plaats:
Deventer
Werkgebied:
Deventer
Branche:
Fietsbranche
Functiegroep:
Accountmanager/Salesmanager
Opleidingsniveau:
HBO
Niveau:
Ervaren
Dienstverband:
Vast
Uren:
32 tot 40 uur
Einddatum Vacature:
10-03-2018

Salesmanager

eam Sunweb is een internationale wielerploeg (bestaande uit een WorldTour Men-, WorldTour Women- en Development Program) met Duitse licentie en hoofdkantoor/thuisbasis in Deventer. Het team bestaat sinds 2008 en maakt sinds 2013 deel uit van hoogste divisie van de internationale wielersport: de prestigieuze UCI WorldTour.

De missie van de ploeg is om een duurzaam, herkenbaar en betekenisvol sport instituut in de wereld van professioneel wielrennen te worden, door middel van de ontwikkeling van een eigen uniek performance model. Binnen dit model is veel aandacht voor een continue ontwikkeling van de atleten, terwijl tevens hard gewerkt wordt om ook alle externe factoren en omstandigheden zo goed mogelijk te beheersen en innoveren. Hierbij worden de renners, staf, experts en coaches steeds weer uitgedaagd samen te werken op basis van een niet-onderhandelbare set van vaste waarden en principes: ontwikkeling, integriteit, samenwerking, drive en innovatie. Het succes is dan ook volledig afhankelijk van een consistente samenwerking tussen alle betrokkenen, waarbij de doelstelling en plan van aanpak voor iedereen gelijk is. Uiteindelijk werken we met mensen, waarbij teamwork, efficiency, respect voor elkaars rol en het streven naar excellence in de breedste zin van het woord enorm belangrijk is.

Team Sunweb is bekend van successen als winst in de klassieke monumenten Milaan-San Remo en Parijs-Roubaix, eindzege in de Giro d’Italia in 2017 en vele etappeoverwinningen in de Giro d’Italia, Tour de France en Vuelta a España én leverde beide wereldkampioenen ploegentijdrit (dames en heren) af in 2017. Toprenners als John Degenkolb, Marcel Kittel, Tom Dumoulin, Warren Barguil, Michael Matthews en Wilco Kelderman hebben deel uit gemaakt of maken momenteel deel uit van de formatie van Team Sunweb.

FUNCTIE 
Ter ondersteuning van onze Commerce afdeling (5-6 fte) zoeken wij een enthousiaste en zeer gedreven Sales Manager voor het uitbreiden van ons netwerk en realiseren van partnerships. Het economisch model van een gemiddelde wielerploeg bestaat voor een fors gedeelte uit sponsor- en partnerships, waarbij teams een divers en complex landschap van 25 tot 30 partners met verschillende doelstellingen bedienen: van bijvoorbeeld hoofdsponsor Sunweb met intensieve year-round campagnes tot impactpartners als Giant en Mini en zogenaamde (supplier)partners met meer specifieke marketing/communicatie vraagstukken. Het team focust hierbij op een aantal key markets, waaronder Nederland en België, maar zeker ook voor een belangrijk deel op Duitsland en Azië.

PROFIEL 
In de eerste plaats zoeken wij naar een passende persoonlijkheid! Je kunt je goed verplaatsen in de visie en ambitie van ons team, voelt je goed in een werkomgeving waar topsport, ontwikkeling en innovatie centraal staat en daarnaast vormen je ambitie en extraverte, doortastende en zelfstandige attitude de basis van je resultaatgerichte functioneren. Je bent een enthousiaste, gedisciplineerde doorzetter met een plan. Een wereldkampioen op jouw vakgebied!

Voor deze functie zijn wij op zoek naar een kandidaat met het volgende profiel:

 • Relevante marketing, sales, communicatie of management gerelateerde opleiding (Universitair denkniveau)
 • Ervaring in soortgelijke commerciële rol (min. 2-5 jaar)
 • Extreem goede communicatieve vaardigheden en uiterst commerciële instelling
 • Zeer goed onderlegd in de Nederlandse, Engelse en bij voorkeur ook de Duitse taal, zowel in woord als geschrift
 • Strategisch en analytisch denkvermogen
 • Zeer gedreven, resultaatgericht
 • Creatieve doorzetter
 • Stressbestendig, flexibele instelling
 • Bereidheid tot reizen/afwijkende werktijden
 • Teamplayer, maar ook in staat zelfstandig resultaat na te streven
 • Kennis /ervaring in (wieler)sport is een voordeel, echter geen vereiste

SOLLICITEREN 
Spreek deze functie je aan en ben je nieuwsgierig geworden naar deze uitdaging? Stuur dan een recent CV en motivatie naar commerce@keep-challenging.com en overtuig ons van je toegevoegde waarde voor ons dynamische team!

Let op: vanwege de grote interesse in onze ploeg zullen ALLEEN sollicitaties welke via deze weg worden ingestuurd in overweging worden genomen. Daarnaast vragen wij begrip voor het feit dat alleen kandidaten die voor een gesprek in aanmerking komen een reactie van ons zullen ontvangen.

 

Banner Banner Banner